Město Gripenů obsadily tanky s Kozlem

15.10.2015 Velkopopovický kozel

Koncept značkových hospod Kozlovna přináší tankové pivo nově také do Čáslavi. V případě Kozlovny Bílá růže ale do ojedinělých prostor 800 let starého domu, v němž nakrojil už třetí desítku těchto restaurací.

Proč Čáslav a proč právě Kozlovna? „Oslovovala mě minulost toho domu, v letech 1995-2000 jsem navíc Bílou růži provozoval jako nájemce, mám rád město i lidi. Měl jsem hned jasnou představu, co bych s podnikem udělal, a jako první mě napadla Kozlovna.  Objekt ovšem vyžadoval opravdu zásadní rekonstrukci, kterou jsem jako nájemce provádět nechtěl,“ říká majitel Pavel Halama, hoteliér a restauratér, který už jednu Kozlovnu vybudoval, konkrétně v Havlíčkově Brodě.

Důraz na kvalitu gastronomie a piva je tu od počátku velký. Při rekonstrukci proto kladli takový důraz například na vybavení kuchyně. Disponují nejmodernějšími technologiemi, takže některé položky připravují vakuovou metodou „sous vide“, celý prostor je osazen špičkovou vzduchotechnikou. Vše odpovídá posledním normám Evropské unie, od rozvodů vody a elektřiny až po novou střechu.  Zasadit tyto moderní prvky do domu, který je podle některých pramenů starý 800 let, nebylo nic snadného.

Už vstup do restaurace je ojedinělý. Ani dva vchody nejsou zcela běžné. Boční přes venkovní zahrádku ústí do lokálu s klenutými stropy, ten hlavní z ulice Pražská nemá jinde obdoby. Prochází se mezi pivními tanky, dva pětisetlitrové v proskleném boxu po pravé ruce, stejný pivní arzenál po ruce levé. Tanky ve městě Gripenů.  V Čáslavi jsou pivní tanky vůbec první, dokonce široko daleko. Vždyť na nejbližší tankové pivo se muselo do Kutné Hory, Havlíčkova Brodu či Chotěboře.

Ale nejen tankového Velkopopovického Kozla 11 si může dopřát až stovka hostů. V Kozlovně mají na čepu ještě Velkopopovického Kozla Nefiltrovaného a Černého, ležák Pilsner Urquell, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood.  Personál Kozlovny prošel školou čepování a správné péče o kvalitu piva. Samozřejmostí jsou sanitace každý týden vlastními certifikovanými techniky.

O gastronomické zážitky se stará tým kuchařů na čele s šéfkuchařem Václavem Bauchem a jeho zástupcem Pavlem Šandou. Základem nabídky je tradiční česká kuchyně s prvky moderní gastronomie. Vše je o poctivých domácích produktech a surovinách od lokálních dodavatelů. Například maso berou z prověřených chovů rodiny Šandovy, která je až do čtvrtého kolene řeznická. Mnoho produktů si vyrábějí sami, chloubou je kupříkladu Kozlův chléb z vlastní pekárny.

————————–

Kozlovna Bílá růže

Pražská 116, Čáslav

www.kozlovna.cz www.kozlovnabilaruze.cz

Facebook: www.facebook.com/Kozlovna-Bílá-růže-801612859922996/

 

Kontakt pro více informací:

Vladimír Jurina, PR manažer, mobil: 724 617 886

 

Poznámky pro editory:

  • První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hektolitrů piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a. s.
  • Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na prohlídkovou trasu, která představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí. Součástí prohlídky je i ochutnávka v ležáckém sklepě a živý maskot pivovaru –kozel Olda.
  • Pivovarský Kozlí obchůdek s dárkovými předměty nabízí návštěvníkům široké spektrum zajímavých dárků s pivní tematikou.
  • Přímo v areálu pivovaru se nachází restaurace Velkopopovická Kozlovna. Restaurace nabízí českou kuchyni a široký sortiment čepovaného piva –zejména vynikající Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků.

Čáslav