Čtvrtý běh pro Paraple v Plzni bude na Pilsner Festu

27.7.2011 Udržitelnost a odpovědnost

Běh pro Paraple se uskuteční na Pilsner Festu v sobotu 27. 8. od 12 do 19 hodin. Jedná se o závody dvojic v běhu na krátkou vzdálenost o symbolicky vsazenou finanční částku. Tu obratem věnuje poražený na konto Centra Paraple. Benefiční akci podpoří nejen zpěváci a členové kapel, ale i známí sportovci či kuchaři, kteří vystoupí na letošním Pilsner Festu.

„Vedle podpory kulturních a sportovních akcí se snažíme věnovat i charitativním aktivitám. Už třikrát jsme pořádali Běh pro Paraple v Plzni na nádvoří pivovaru, a propojení Běhu pro Paraple s Pilsner Festem je skvělá příležitost, jak využít každoročně bohatou návštěvnost této kulturní události pro dobrou věc,“ říká Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

Letošní novinkou je benefiční akce Pro Paraple může běhat i Váš mobil. Dárci se po odeslání 1 DMS ve tvaru DMS ROK PARAPLE na číslo 87 777 odečítá každý měsíc po dobu jednoho roku 30 Kč, z čehož Centrum Paraple dostane částku 27 Kč.

Plzeňský Prazdroj se rozhodl podílet se na charitě i další aktivitou, jejíž celkový výtěžek by mohl dosáhnout více než sta tisíc korun. Plzeňský Prazdroj totiž odvede z každého prodaného piva Pilsner Urquell a Gambrinus ve vybraných restauracích a hospodách v Plzni v období od 1. až 25. srpna na konto Centra Paraple symbolickou částku. Do benefiční akce se tak mohou zapojit i návštěvníci přibližně tří stovek plzeňských pivnic.

Pilsner Fest je tradiční kulturní událost pořádaná Plzeňským Prazdrojem ve spolupráci s městem Plzeň. V pivovarech Prazdroj a Gambrinus nabídne návštěvníkům ve dnech 26. a 27. srpna skvělá piva, hudební program. Kromě více než dvaceti kapel na třech pódiích bude na Pilsner Festu probíhat také zábavný program.

 

Bližší informace:
Vladimír Jurina, Plzeňský Prazdroj, tel. 724 617 886
www.pilsnerfest.cz


Poznámky pro editory

  • Plzeňský Prazdroj a.s. a město Plzeň jsou přirozenými partnery v oblasti marketingové spolupráce v cestovním ruchu. Na základě Prohlášení o spolupráci podporuje Plzeňský Prazdroj a.s. řadu plzeňských kulturních událostí a město Plzeň je tradičním spolupořadatelem Pilsner Festu. S celkovým prodejem téměř 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2010 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem skupiny SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty.

Plzeň