Kapitán Mory se vsadil. Bude čistit tanky v ležáckém sklepě pivovaru?

22.2.2012 Radegast

Ležácké tanky jsou místem, kde pivo po několik týdnů zraje při optimální teplotě 0–1 oC. Právě tady získává Radegast svůj charakteristický říz. „Čištění tanků je tradiční práce prováděná ručně zkušenými pivovarníky, kteří je dokonale připraví pro zrání další várky. Je to tvrdá dřina, kterou ne každý zvládne,“ přiblížil případný úkol olomouckého kapitána manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák. Zároveň dodal, že bez pomoci se obránce Mory neobejde: „Tank musí být dokonale vyčištěný a k tomu je potřeba mít zkušenosti. Do tanku tak Jakuba doprovodí náš specialista.“

Jakub Bartoň má ovšem jasno. „Finále je v našich silách. V základní části jsme dokázali potrápit favority a věřím týmu, že mi pomůže tuto sázku vyhrát. Tentokrát už to musíme zlomit,“ narazil současný kapitán Mory na skutečnost, že v posledních dvou letech jeho předchůdce sázku se zástupcem Radegastu prohrál.


Poznámky pro editory:

  • Pivovaru Radegast, který je jedním z nejmodernějších pivovarů v ČR, se vaří pivo od roku 1970.
  • Od roku 1999 je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj.
  • S celkovým prodejem více než 9,9 milionů hektolitrů v kalendářním roce 2011 (včetně licenční výroby v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty. Skupina značek SABMiller zahrnuje významné mezinárodní značky jako Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro a Pilsner Urquell, a téměř 200 úspěšných regionálních a národních značek.


Kontakt:
Jiří Mareček
tiskový mluvčí
Tel.: 724 617 219

Olomouc