Fénix slaví svůj první úspěch:
za 14 dnů vyčepováno ve více než 600 restauracích již 100 000 piv

16.3.2012 Ostatní produkty

Českým pivním trhem hýbou novinky a do tohoto trendu zapadá i pšeničné pivo Fénix. Spotřebitelům nabízí nejen lehčí chuť, ale přidává i hravost a inspiraci. Všichni jeho fanoušci tak mají možnost si jej vychutnat v originální sklenici a navíc každý po svým –  a to díky zábavným pivním rituálům, které lákají svou rozmanitostí. Nevšední varianty podávání Fénixe od těch nejpovolanějších gurmánů jsou umístěny na stránkách www.fenixinspiration.cz.

„Fénixovy úspěchy nás velmi těší. Zvláště proto, že jsme při jeho propagaci vsadili na komunikaci skrze netradiční komunikační kanály a sociální sítě. Zájem o Fénixe potvrzuje, že tato volba je správná,“ uvedl brand manažer značky Fénix Jakub Štěpán.

Fénix je určen především skupině lidí, která se ráda baví, neřídí se konvencemi a také ráda experimentuje. S mottem baví nás to po svým tak značka tvoří také sociální experimenty, které vznášejí otázku ovlivnitelnosti konkrétní osoby davem. Výsledky prvních experimentů jsou již k dispozici na fenixinspiration.cz.

 

Bližší informace:

Jiří Mareček, Plzeňský Prazdroj, tel. 724 617 219
Vladimír Jurina, Plzeňský Prazdroj, tel. 724 617 886

 

Poznámky pro editory:

  • Značka nového pšeničného piva Plzeňského Prazdroje byla veřejnosti oficiálně představena 29. února 2012.
  • Pšeničné pivo Fénix vyniká lehčí chutí a svěžím aroma díky pšeničnému sladu, pomerančové kůře a špetce koriandru.
  • Doporučená maloobchodní cena pšeničního piva Fénix s 4,9 % alkoholu je 25 Kč za 0,4 l.
  • Seznam restaurací, ve kterých je nové pivo k dostání, je postupně rozšiřován na www.fenixinspiration.cz.
  • S celkovým prodejem více než 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2011 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty. Skupina značek SABMiller zahrnuje významné značky jako Pilsner Urquell, Miller Genuine Draft, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro a mnoho dalších úspěšných regionálních značek.

Praha