Velkopopovický zaměstnanec roku si nejvíc pochutná na vrbovém listí

31.12.2012 Velkopopovický Kozel

Kozel Olda působí v pivovaru ve středočeské vesničce Velké Popovice již přes osm let a nyní se konečně dočkal řádného ocenění za jeho poctivou práci. Titul zaměstnanec roku 2012 si zasloužil zejména pro jeho ochotu a oddanost značce Velkopopovický Kozel. „První náznak toho, že se chystá ocenění, jsem postřehnul již v létě, kdy mi zřídili novou kancelář s výběhem a plně vybaveným domečkem“, říká pyšně Olda. Jako jediný má celoroční pracovní dobu, která obsahuje i víkendy a státní svátky, kdy má za úkol řádně reprezentovat Velkopopovický pivovar.

Hvězda pivovaru má svého osobního asistenta, který dohlíží nejen na jeho kondici, ale i na dobrý psychický stav. Ošetřovatel tak dbá nejen na pestrost jeho stravy, aby si Olda udržel lesklou srst, ale především i na dodržení paragrafu 9 pracovní smlouvy, který udává, že „ kozel má 1x ročně nárok na kozu“. Poslední partnerkou byla koza až z Otic u Miličína. Oldovo dobré rozpoložení je pro pivovar nesmírně důležité, jelikož je každodenně vystaven přímému kontaktu s návštěvníky návštěvnického centra pivovaru. Ti v rámci návštěvnické trasy po ochutnávce místního piva přicházejí rovnou k Oldovi. „Často se stává, že přiběhne nadšená fanynka a žádá si společnou fotku. Olda je tak vystaven velkému mediálnímu tlaku a zájmu veřejnosti, proto musí stále vypadat skvěle a být dobře naladěn stejně jako známé celebrity“, sděluje šéfka Návštěvnického centra Eva Kršňáková.

Kozel Olda se stal vůbec prvním držitelem ocenění Zaměstnanec roku z celé řady předchůdců, kteří se v tomto oboru pohybovali před ním. „Úředně“ je jako pracovník veden na oddělení Tourism and Heritage ve středisku 110360 ve Velkých Popovicích.


Profil „Zaměstnance roku“

Jméno: Olda

Přezdívka: Jarda

Místo narození: rodinná farma Karilo u Karlových Varů

V zaměstnaneckém poměru: od oficiálního křtu 5. června roku 2004 na 12. ročníku Dne Kozla (kmotra Bára Štěpánová)

Náplň práce: reprezentace zaměstnavatele 365/24/7, ochotné pózování amatérským i profesionálním fotografům

Oblíbené jídlo: vrbové listí, suchý chléb, mláto a šrot

Stav: svobodný volnomyšlenkář, ve volném vztahu s několika kozami

Potomci: spousta

 

Bližší informace:
Vladimír Jurina
Tel. 724 617 886

 

Poznámky pro editory:

  • První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva.
  • Velkopopovický Kozel je značkou, která má své nezastupitelné místo na pivním trhu. Patří ke značkám s nejdynamičtějším růstem jak na českém, tak i na zahraničních trzích. Velkopopovický Kozel Černý je lídrem trhu s tmavými pivy v České republice a nejprodávanější českou pivní značkou v zahraničí vůbec.
  • Od roku 1999 je pivovar ve Velkých Popovicích součástí společnosti Plzeňský Prazdroj.
  • S celkovým prodejem více než 9,9 milionů hektolitrů v kalendářním roce 2011 (včetně licenční výroby v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty. Skupina značek SABMiller zahrnuje významné mezinárodní značky jako Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro a Pilsner Urquell, a téměř 200 úspěšných regionálních a národních značek.
  • Aktuální informace o aktivitách a projektech podporovaných značkou Velkopopovický Kozel najdete na internetových stránkách www.kozel.cz

Velké Popovice