Po roce je tu opět Den Kozla

6.5.2013 Akce

Symbolem letošního Dne Kozla je grilování, ke kterému neodmyslitelně patří i Velkopopovický Kozel. Zajímavostí bude rekordní grilovaná klobása dlouhá 187,4 metru, která se tak zapíše do České knihy rekordů. Klobásu připraví mistr řezník, který je svém oboru pravým odborníkem. Jedním ze základů receptu je samozřejmě pivo, konkrétně Velkopopovický Kozel 11°. Přesný recept na grilovanou klobásu bude ale znám až 16. května. Vzejde z užšího výběru tří originálních receptů, které zhodnotí odborná porota spolu se třemi věrnými fanoušky Kozla přímo ve Velkopopovickém pivovaru. Pivní klobásu pak ugrilují mistři grilování přímo na Dni Kozla na nejdelším grilu v České republice dlouhém 21,25 metru.

Velkým lákadlem bude také Kozlí pivní specialita – Nefiltrovaný ležák. Nefiltrovaný ležák od Kozla se vyznačuje vyšším obsahem pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek pocházejících ze sladu a chmele. Oproti filtrovaným pivům jej charakterizuje přirozený zákal a výrazná, plná chuť. Nefiltrovaný ležák bude k dostání exkluzivně na Dni Kozla a poté v limitovaném množství po dobu jednoho měsíce ve vybraných restauracích po celé České republice.

K dobré náladě a pohodě jistě přispěje bohatý hudební program. Vystoupí více než 5 hudebních skupin a zpěváků v čele s kapelou No Name. Dále se představí například Blue Effect s Radimem Hladíkem nebo Olympic Revival.

Stalo se již tradicí, že oslavy Dne Kozla jsou zároveň oslavou poctivého řemesla. I 21. ročník tohoto svátku velkopopovického piva doprovodí ukázky nejrůznějších řemesel, při jejichž zkoušení si návštěvníci budou moci ověřit svou zručnost. S dovedností popovických sládků a taky s historií a současností pivovaru se mohou návštěvníci seznámit na prohlídkách, které budou pro zájemce organizovány po celý den.

Seznam řemesel, které je možné si na Dni Kozla vyzkoušet:
Bednáři Točená keramika
Stolaři Dráteníci
Dřevosoustružníci Umělečtí kováři
Nožíři Košíkáři


Navštivte Den Kozla a odměňte se oroseným Kozlem a pochutnejte si na grilovaných specialitách připravených na pivě!


Bližší informace:

Vladimír Jurina, Brand PR manažer, tel. 724 617 886, e-mail:


Poznámky pro editory:

  • První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva.
  • Velkopopovický Kozel je značkou, která má své nezastupitelné místo na pivním trhu. Patří ke značkám s nejdynamičtějším růstem jak na českém, tak i na zahraničních trzích. Velkopopovický Kozel Černý je lídrem trhu s tmavými pivy v České republice a nejprodávanější českou pivní značkou v zahraničí vůbec.
  • Od roku 1999 je pivovar ve Velkých Popovicích součástí společnosti Plzeňský Prazdroj.
  • S celkovým prodejem téměř 9,9 milionů hektolitrů v kalendářním roce 201ě (včetně licenční výroby v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty. Skupina značek SABMiller zahrnuje významné mezinárodní značky jako Pilsner Urquell,Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro a  téměř 200 úspěšných regionálních a národních značek.
  • Aktuální informace o aktivitách a projektech podporovaných značkou Velkopopovický Kozel najdete na internetových stránkách www.kozel.cz

Praha