Radegast den s nabitým programem vypukne už tuto sobotu

11.9.2013 Akce

Radegast den loni navštívilo 30 tis. lidí a stal se tak jednou z největších akcí v Moravskoslezském kraji. „Věřím, že neopakovatelnou atmosféru a bohatý program akce pod beskydskými vrcholky si lidé nenechají ujít. Naši sládci uvařili správně hořký nefiltrovaný ležák, který je nyní v ležáckých tancích ve sklepě pivovaru a stáčet se bude těsně před akcí.“ řekl marketingový manažer značky Radegast Karel Kraus.

Organizátoři se při přípravách letošního ročníku speciálně zaměřili na oblast gastronomie. Navýšen byl počet výčepních kohoutů, a to o více než polovinu, na 128 kohoutů. Na místě budou 4 pivní cisterny a 23 pivních kontejnerů. Novinkou je také čepování piva do ekologických vratných kelímků, jejichž záloha bude ve výši 50 Kč. Do Nošovic dorazí profesionální „catereři“ se zkušenostmi z velkých akcí, kteří nabídnou ideální jídlo k pivu, jako jsou klobásy, vepřová kýta, steaky, krkovička či guláš. „Chceme nabídnout maximální komfort a špičkovou kvalitu piva i jídla. Novinkou je obří hospoda, která nabízí 600 míst k sezení a desítky výčepních kohoutů. Tam by měl být nejsilněji cítit tep Radegast dne,“ dodal Karel Kraus.

V Nošovicích oficiálně začne 21. ročník české hokejové extraligy. K vidění zde bude i zbrusu nový pohár pro vítěze nejvyšší soutěže, který nefiltrovaným ležákem pokřtí ředitel extraligy Josef Řezníček. Připravena bude i autogramiáda hráčů extraligových celků z Vítkovic, Třince a Zlína.

Adrenalinová scéna nabídne sedm chlapských atrakcí a možnost porovnat své síly se soupeřem. Na jedné z šesti scén se představí obchodní sládek Radegastu, který předvede, jak správně načepovat pivo a jak se o něj nejlépe starat. Připravena bude také helikoptéra, díky níž se návštěvníci Radegast dne mohou podívat na Beskydy z ptačí perspektivy.

Do Nošovic a zpět pojede z Ostravy vlak tažený parní lokomotivou. Z Frýdku-Místku pak pojedou oběma směry vlaky i autobusy. Jízdné je symbolické. Jednosměrná jízdenka do vlaku vyjde z Ostravy na 50 Kč, z Frýdku-Místku pak na polovinu. Pro cestující autem bude připraveno velké parkoviště poblíž automobilky, odkud bude zařízena kyvadlová doprava autobusem zdarma.

Jízdní řády a detaily o akci naleznete na www.radegast.cz.


Poznámky pro editory:

  • V Pivovaru Radegast, který je jedním z nejmodernějších pivovarů v ČR, se vaří pivo od roku 1970. Od roku 1999 je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj.
  • S celkovým prodejem téměř 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2012 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, s 75 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuin Draft a Grolsh, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Australie) nebo Tyskie (Polsko).


Kontakt:

Vladimír Jurina
Plzeňský Prazdroj
Tel. +420 724 617 886

Nošovice