Františka Šťastného připomíná v Brně originální helma

14.10.2013 Radegast

Vojtěch Staniš je velkým fanouškem motorek a zajímá se také o jejich historii. Když přemýšlel nad designem helmy, měl rychle jasno. Inspirace Františkem Šťastným je pro každého fanouška motorek patrná na první pohled. Přilba je vyvedená ve světle modré barvě a dominuje jí česká trikolora, která je klínovitě zakončená. Ve spodní části přilby nelze přehlédnout číslici 1965. Ta představuje rok, kdy se v Brně odjela vůbec první Velká cena, která byla zařazena do kalendáře mistrovství světa. Tento rok byl pro český motocyklistický sport zlomový,“ popsal svou helmu Vojtěch Staniš.

Vojtěch Staniš slavného českého jezdce vždy obdivoval a jako malý kluk se s ním dokonce setkal. „Tohoto setkání si nesmírně vážím. Pan Šťastný je ikona našeho motocyklového sportu a ve světě jeho jméno taky není neznámé. Měl srdce bojovníka a líbí se mi na něm, že závody nikdy nevypouštěl. I o 7. místo dokázal bojovat stejně jako o vítězství. Když byl na vrcholu své jezdecké kariéry, zajímaly se o něj světoznámé značky, s nimiž by možná dosáhl na titul mistra světa. I přes toto vábení zůstal věrný české Jawě,“ prokazuje své znalosti Vojtěch Staniš, který je také závodníkem. Jezdí závody na přírodních okruzích, které získávají stále větší oblibu.

Díky soutěži Birell helma se teď bude moci prohánět na svých motorkách v helmě připomínající jeho velký vzor. Tu převzal od zástupců Birellu v Brně, kde se zúčastnil akce Moto Show – Rekord. Aby si originální helmu mohl prohlédnout kdokoliv, vyrobili ji organizátoři dvakrát.


Poznámky pro editory:

  • Značka Birell patří dlouhodobě k lídrům celé kategorie nealkoholických piv, na českém trhu figuruje již více než dvacet let.
  • Do portfolia značky spadá Birell Světlý, Birell Polotmavý, míchané nápoje Birell Limetka & Malina a Birell Citron & Granátové jablko, která byla na trh uvedena na jaře tohoto roku.
  • Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy sklízí i na světových soutěžích. Posledním úspěchem jsou World Beer Awards z roku 2012.
  • S celkovým prodejem téměř 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2012 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Kontakt:

Vladimír Jurina
Plzeňský Prazdroj
Tel.: +420 724 617 886


Plzeňský Prazdroj na sociálních sítích:

Twitter https://twitter.com/Prazdroj1

LinkedIN https://www.linkedin.com/company/plzensky-prazdroj

Youtube http://www.youtube.com/user/PlzenskyPrazdroj1

Brno