Bude Matěj Pekr pracovat na chmelnici?

19.2.2014 Radegast

Extraliga nebo chmelnice. Jeden z těchto cílů čeká po skončení sezóny na útočníka olomoucké Mory Matěje Pekra. Před prvoligovým play off se totiž vsadil se zástupcem Radegastu Radomírem Šlechtou o to, zda Olomouc postoupí do nejvyšší české soutěže. Pokud ne, vyrazí olomoucký hráč na hanáckou chmelnici zavádět chmel, který se zde pěstuje pro pivo Radegast. V opačném případě čeká Radomíra Šlechtu úklid kabiny Hanáků.

Své šance na úspěch v sázce nevidí Matěj Pekr černě. „Věřím, že se do baráže probojujeme a zúročíme v ní loňské zkušenosti. Asi by mě někteří rádi viděli makat na chmelnici, ale touha našeho týmu po extralize bude určitě silnější,“ řekl s úsměvem olomoucký útočník.

V případě prohrané sázky jej čeká cesta na chmelnici do tradiční tršické chmelařské oblasti. Právě tady se pro pivovar Radegast pěstuje odrůda Žatecký poloraný červeňák, která dodává Radegastu typickou výraznou hořkost a chmelové aroma. Zde bude na Matěje Pekra čekat ruční práce v podobě zavádění chmele, která je velmi důležitá pro jeho správný růst.

Sázka mezi partnerem klubu pivovarem Radegast a hráči je v olomouckém klubu Mora tradicí. Zatím se však hráčům příliš nedařilo, a tak v minulosti museli plnit úkoly v podobě prací v pivovaru nebo čepování piva pro fanoušky. „Letos to zlomíme,“ říká rozhodně Matěj Pekr a nic jiného si určitě nepřejí ani všichni olomoučtí příznivci.


Poznámky pro editory:

  • S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, s 75 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuin Draft a Grolsh, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Australie) nebo Tyskie (Polsko).


Kontakt:

Kateřina Krásová

Plzeňský Prazdroj

724 617 219

 

Plzeňský Prazdroj na sociálních sítích:

Twitter https://twitter.com/Prazdroj1

LinkedIN https://www.linkedin.com/company/plzensky-prazdroj

Youtube http://www.youtube.com/user/PlzenskyPrazdroj1

Olomouc