Plzeňská restaurace Na Hradčanské – gril místo televize

24.4.2014 Ostatní produkty

Pražský hrad a Pilsner Urquell, to vše je vlastně vepsáno už do názvu Plzeňské restaurace Na Hradčanské v Praze. Ta leží přímo na stejnojmenné stanici pražského metra a na turistické trase k nejznámější české památce. Po několikaměsíční náročné rekonstrukci se otevřela pro veřejnost s pozoruhodnou gastronomickou nabídkou a tankovým pivem Pilsner Urquell.

„Pilsner Urquell nás provází po celý profesní život, takže volba piva a celkové zaměření restaurace bylo jasné od počátku,“ tvrdí spolumajitelé Jaroslav Müller a Robert Cacák, kteří mají s restauračními provozy velké zkušenosti. „Chtěli jsme vybudovat hospodu podle vlastních představ. Na Hradčanské jsme je mohli realizovat se vším všudy,“ narážejí na úroveň a stav lokálu, který převzali po předcházejícím nájemci ve stavu vyžadujícím kompletní rekonstrukci. Plzeňská restaurace Na Hradčanské svou náklonnost k vlajkové lodi značek Plzeňského Prazdroje neskrývá, nicméně není jen jedním z členů početné rodiny značkových hospod. „Jsme rádi, že jsme měli po dohodě s Prazdrojem a architekty volnou ruku k realizaci vlastních nápadů na budoucí tvář i fungování restaurace,“ dodává Müller.

Interiér je architektem Lukášem Procházkou navržen a truhlářským mistrem Čestmírem Koželuhou vyroben tak, aby sloužil svému účelu moderně, ovšem s nepřehlédnutelným respektem a úctou k tradicím, které si Pilsner Urquell žádá. Důraz na funkčnost a pohodlí hostů se projevuje v detailech na každém kroku. Celková kapacita restaurace je 80 míst, na venkovní zahrádce může posedět až 30 hostů. Největší zájem mívají o grilovaná kolena, která se připravují na tzv. košíčkovém grilu. Ten je prosklený a zasazený do stěny restaurace. Televize se sportovními přenosy je v těchto chvílích naprosto zbytečná.

Že se tankový Pilsner Urquell hodí nejen k typicky českým pokrmům, svědčí zdejší příklad. Gulášová polévka, vídeňský bramborový salát bez majonézy, knedlíky plněné křížalami z jablek a švestek, Germknödel s vanilkovým šodó? Proč jezdit za podobnými lahůdkami do Alp nebo do Vídně, když stačí pár stanic metrem – áčkem na Hradčanskou?

Na čepu tu mají nejen tankový Pilsner Urquell, ale také značky Velkopopovický Kozel Černý, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood.

Na Hradčanské mají otevřeno denně od 11 do půlnoci.

Plzeňská restaurace Na Hradčanské, Milady Horákové 123, 160 00 Praha 6


Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

Email:


Poznámky pro editory:

  • S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých, jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).


Kontakt:

Kateřina Krásová

Plzeňský Prazdroj

724 617 219

Praha