Během předposledního Léta v Prazdroji se rozhodlo o dalším finalistovi Prazdroje talentů. Je jím Liwid

27.8.2014 Akce

V sedmém duelu získala více fanouškovských hlasů hudební formace Liwid a zaplňuje předposlední místo pro postup do finále. Soutěž Prazdroj talentů, která probíhá v rámci Léta v Prazdroji, se tak pomalu chýlí ke konci. V posledním duelu se 28. srpna na nádvoří pivovaru utkají Magaphone a ADT. Fanoušci mohou hlasovat pro svou oblíbenou kapelu na www.pislnerfest.cz, a tím jí pomoci ke kýženému vystoupení na Pilsner Festu*. Večer uzavře punková skupina Pestalozzi, která před lety otevírala dnes již legendární pražský rockový klub Rock Café.

V sedmém duelu více přesvědčilo fanoušky svižné a živé vystoupení skupiny Liwid, která tak porazila svého rivala EUPHONIX. Nádvoří plzeňského pivovaru tentokrát zaplnilo přes tři tisíce posluchačů, tedy nejvíce v této sezoně. Jako hlavní hvězda vystoupila kapela Extra Band Revival, která předvedla dynamické vystoupení v duchu tradičního českého bigbítu.

Osmý a zároveň poslední duel se uskuteční 28. srpna od 19 hod na nádvoří Plzeňského Prazdroje. O hlasy fanoušků se bude ucházet punk-rocková skupina ATD a crossover-funková kapela Megaphone. O tom, kdo zvítězí, rozhodují jen diváci buď přímo na místě, anebo na www.pilsnerfest.cz od čtvrtečního vystoupení až do úterní půlnoci. Po klání dvou mladých skupin to na pódiu rozjede známá punková skupina Pestalozzi, která koncertovala prakticky po celé České republice a vydala tři studiová alba.

 

Profily kapel 8. duelu Prazdroje talentů 2014:

Megaphone je svěží pražská kapela s nápaditým mixem všech možných stylů, jako jsou funk, rock, reggae či disco. V roce 2013 vydali EP „Megaphone“, kde hostoval Matěj Ruppert (Monkey Business). Megaphone objela několik známých českých festivalů jako jsou Rock for People či Colours of Ostrava ve společnosti nejlepších českých i zahraničních interpretů. K singlu z roku 2014 „Dancin’ shoes“ natočila videoklip, který v současnosti rotuje v hudební televizi Óčko. Megaphone svá vystoupení staví na energii a rytmických písních, které nenechají jen tak někoho klidně sedět.

Benešovští ATD dělají radost svým fanouškům již od roku 2007. Od té doby odehráli přes 200 koncertů po Česku i Slovensku. V roce 2008 vydali na vlastní náklady svoje debutové album „Možná“. Tato punk-rocková kapela mezi lety 2011 a 2012 objíždí kluby v Čechách i na Slovensku a koncertuje na řadě festivalů, jako jsou Masters of Rock nebo Sázava Fest. Na začátku roku 2013 vydali svůj první oficiální videoklip „Mezi peklem a zemí“ a o prázdninách téhož roku dotočili třetí desku, na které spolupracovali s jedním z nejvyhledávanějších producentů v Čechách – Ecsonem Waldesem.

 

Hudební program Léta v Prazdroji 2014

Hlavní kapela

Duely Prazdroje talentů

10. července

Hudba Praha

Vítěz:Falešná ozvěna

17. července

Kníry

Vítěz: Strangemind

24. července

Prague Conspiracy

Vítěz: Anniversary in June

31. července

Turbo

Vítěz: Mother’s Funkers

7. srpna

Bára Zemanová & Band

Vítěz: Mono Love

14. srpna

Semtex

Vítěz: Amores Perros

21. srpna

Extra Band revival

Vítěz: Liwid

28. srpna

Pestalozzi

Megaphone vs. ATD

 

*Pilsner Fest je tradiční oslava první várky originálního zlatého ležáku Pilsner Urquell, který se stal zakladatelem celé kategorie ‚pils‘. Letos se uskuteční 4. října opět na nádvoří plzeňského pivovaru. Více informací o festivalu hudby a piva Pilsner Urquell naleznete na www.pilsnerfest.cz.

 

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

Email:

 

Poznámky pro editory:

  • S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých, jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Plzeň