Další značková Kozlovna je v Příbrami

23.2.2015 Velkopopovický Kozel

Kozlovna Na Marjánce v Příbrami je novým přírůstkem značkových hospod Velkopopovického Kozla. Místní štamgasti připomínají, že hospoda na rohu ulic Mixova a Milínská stála odjakživa a že historicky se do ní chodilo i na Kozla. Současní provozovatelé, bratři Pavel a Roman Vlkovi, ale hodlají dopřát Kozlovi důstojné prostředí a špičkovou péči.

Mají k tomu všechny nezbytné předpoklady. Kromě nového interiéru a netradiční gastronomické nabídky jsou to především čtyři pětisetlitrové pivní tanky ve sklepě, z nichž se čepuje Velkopopovický Kozel 11, jedno z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších piv na českém trhu.

Jak vůbec vznikl nápad na vytvoření nové hospody konceptu Kozlovna? „Bylo to hlavně samotné pojetí Kozlovny jako unikátního konceptu. Nápaditý řemeslně poctivý interiér, jasně rozpoznatelné prvky ve spojení s vynikajícím tankovým pivem… zkrátka když jsme hospodu plánovali, věděli jsme přesně, co chceme.  A naše plány se s Velkopopovickým Kozlem vloni na podzim protnuly,“ říká Pavel Vlk.

Rekonstrukce hospody, která je v budově stejnojmenného penzionu, trvala pouhé dva měsíce. Interiér sice vychází z původních dispozic, ale podařilo se jej citlivě „rozbít“ do několika oddělených sektorů. Oddělených ale jen zdánlivě. Samotná restaurace, prostor kolem výčepu a baru, ale také zadní vyvýšené „pódium“ poskytují intimitu vlastního prostoru, ale současně i sounáležitosti s celou hospodou a dobrý výhled na její nejdůležitější části. Mezi nimi jednoznačně dominuje výčep. Ten je zasazen jako klenot do dřeva, takže host má pocit, že se pivo čepuje přímo z dřevěných sudů. Přítomnost hodnot značky Velkopopovický Kozel vás provází na každém kroku a také po usazení v kterékoli části restaurace. Ta disponuje 70 místy a je rozdělena na nekuřáckou, větší část, a prostory pro kuřáky. Tuhle „hranici“ bedlivě hlídá majestátní reliéf kozla, další z dominant hospody.

V Kozlovně se za přijatelné ceny dobře nají a napije opravdu každý, od štamgastů, přes řemeslníky a dělníky až po hosty přicházející například na obchodní jednání nebo oběd.  Tomu je přizpůsobena nejen skladba menu, ale také nápoje. Kromě Velkopopovického Kozla 11 a Černého tu čepují také Pilsner Urquell a nealkoholický Birell. Nabídku doplňuje také stále oblíbenější cider Kingswood v lahvičce.

Pro všechna jídla platí –  vždy z čerstvých surovin, sezónnost a co nejvíce místních dodavatelů. Základem je klasická česká kuchyně, ale chtějí nabízet i netradiční kombinace a pokrmy. Například méně známá vepřová líčka, novinkou je i steak Pork Loin z červeného prasete.

———–

Kozlovna Na Marjánce

Mixova 211

261 01 Příbram III

tel. 318 874 365

 

Otvírací doba:

Ne – Čt   10 – 23

Pá, So    10 – 24

 

 

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

Email: 

 

Velkopopovický Kozel na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/KozelCZ

Youtube: https://www.youtube.com/user/KozelCZE

 

Poznámky pro editory:

  • První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický    pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
  • Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na prohlídkovou trasu, která představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí. Součástí prohlídky je i ochutnávka v ležáckém sklepě a živý maskot pivovaru – kozel Olda.
  • Pivovarský Kozlí obchůdek s dárkovými předměty nabízí návštěvníkům široké spektrum zajímavých dárků s pivní tematikou.
  • Přímo v areálu pivovaru se nachází restaurace Velkopopovická Kozlovna. Restaurace nabízí českou kuchyni a široký sortiment čepovaného piva – zejména vynikající Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků.

Příbram