PIVO PRO HUTNÍKY SE UŽ VAŘÍ. LETOS BUDE TEMNĚ HOŘKÉ.

25.3.2015 Radegast

Na správně hořký polotmavý ležák se mohou letos těšit na Třinecku a Ostravsku. U příležitosti Hutnického dne 2015, který se uskuteční 1. května v Třinci, totiž nošovičtí sládci uvaří pivo Radegast Temně Hořký. To si budou moci všichni vychutnat nejen na této oslavě hutníků, ale také následně ve vybraných hospodách právě na Třinecku a Ostravsku. Várku dnes v Nošovicích založili zástupci Ocelářů Třinec Jan Peterek a Zbyněk Irgl, společně s ředitelem pro personalistiku a administrativu Třineckých železáren Ivo Žižkou a ředitelem pivovaru Radegast Ivo Kaňákem.

Radegast Temně Hořký je polotmavý ležák charakteristický výraznou hořkostí, která je typická pro všechna piva Radegast. Vyšší dávky pečlivě vybraných druhů moravského chmele a netradiční kombinace sladů mu dodávají plnou chuť, říz a jantarovou barvu.

„Limitovanou várku Radegastu Temně Hořkého už jsme vařili a pivo mělo u chlapů na Moravě velký úspěch. Překvapila je výrazná hořkost, která je u polotmavého piva výjimečná. Věřím, že si speciál dají hutníci nejen na svých oslavách, ale že na něj zajdou i po šichtě do hospody,“ řekl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodal, že  ve vybraných hospodách bude Temně Hořký ještě nějakou dobu na čepu.

„Hutnický den je tradiční událostí pro naše spolupracovníky i celý region. A jelikož k výrobě oceli pivo patří od pradávna, ani na letošní akci nemůže chybět,“ podotýká Ivo Žižka. Hutnický den od odpoledních hodin nabídne návštěvníkům sportovního areálu STaRS v Třinci bohatý program pro všechny generace na několika scénách. Jedna z nich bude výhradně patřit milovníkům zlatavého moku. U Pivní scény si totiž budou moci Temně Hořký v klidu vychutnat a zároveň se dobře pobavit.

Důležitou roli měli dnes v Nošovicích i zástupci Ocelářů Jan Peterek a Zbyněk Irgl. Přidáním moravského chmele založili společně s oběma řediteli várku a stvrdili to i podpisem na varní list. „Sládci se tady o pivo určitě dobře postarají. Teď to ještě kluci musí uhrát na ledě tak, abychom mohli výborným pivem zapít úspěšnou sezónu,“ řekl Jan Peterek.

 

Poznámky pro editory

  • V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
  • S celkovým prodejem více než 10 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2014 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, s 75 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuin Draft a Grolsh, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Australie) nebo Tyskie (Polsko).

 

Kontakt:

Kateřina Krásová

Plzeňský Prazdroj

724 617 219

 

Plzeňský Prazdroj na sociálních sítích:

Twitter https://twitter.com/Prazdroj1

LinkedIN https://www.linkedin.com/company/plzensky-prazdroj

Youtube http://www.youtube.com/user/PlzenskyPrazdroj1

Nošovice