Nic se nesmí ošidit, hosté to poznají!

22.5.2015 Velkopopovický kozel

Další, v pořadí již šestnáctá Kozlovna v České republice, byla otevřena v centru severomoravské Opavy. Manažer Plzeňského Prazdroje pro klíčové zákazníky Leopold Duda společně s moderátorem Leošem Marešem nový výčep symbolicky pokřtili. Jak jinak než půllitrem Velkopopovického Kozla.

Nová Kozlovna, značková pivnice Velkopopovického Kozla, si mezi Opavany získala ihned po otevřenívelkou oblibu. Prvotní obavy majitelů z nové značky piva byly rozptýleny poté, co hosté ochutnali Velkopopovického Kozla čepovaného přímo z pivních tanků. Atraktivní prostředí, tankové pivo a výtečná kuchyně, to vše naplňuje požadavky náročných hostů.

„Kozel je známá značka piva a ve spojení s atraktivním a originálním prostředím přináší do Opavy něco nového, neotřelého,“ vysvětluje Jiří Zajíček, jeden z majitelů Kozlovny, své rozhodnutí využít koncept značky Velkopopovický Kozel a dodává: „Člověk se nesmí bát investovat nejen peníze, ale i energii, čas a důslednost. Nic se nesmí ošidit. Hosté to poznají. Také je potřeba neustále sledovat vývoj oboru ve světě a konfrontovat jej s českým prostředím. V případě Kozloven se to bezesporu povedlo.“

Interiér opavské Kozlovny navozuje příjemnou atmosféru, která je protknuta řemeslnou dovednostní, poctivostí a solidností použitých materiálů.Velkorysému prostoru dominuje zeleně prosvětlený box s pivními tanky. Zelená barva osvětlení pak rozehrává v interiéru další zajímavé variace. Zeleně je podsvícený bar i výčep a především atraktivní nástěnná plastika kozlí siluety. Jednotlivé prvky interiéru, celkové barevné vyznění a osvětlení vzniklo ve spolupráci architekta přímo s majiteli Kozlovny. Prostory pro více než 100 hostů jsou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část. Nechybí výkonná vzduchotechnika a bezpočet velkoformátových televizních obrazovek. Na léto se připravuje zahrádka přímo před restaurací.

Výčep je umístěn přímo proti vstupu, tak jak to bývalo kdysi pravidlem vtradičních hospodách. Na čepu je Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků. Ze sudů se pak čepuje Kozel Světlý a Kozel Černý. Nechybí plzeňský ležák Pilsner Urquell a prémiová značka cideru Kingswood.

Jaký způsob čepování hosté v Opavě očekávají?Na hladinku nebo s čepicí? Jiří Zajíček odpovídá: „Na míru, na správnou míru.“

Hosté v nové Kozlovně oceňují nejen dobré pivo, jídlo ale třeba i kávu. Gastronomie opavské Kozlovny rozvíjí to nejlepší z české kuchyně. V nabídce nechybí například hovězí líčka na víně, rolovaný bok na šalvěji, kuřecí roláda na paprice, pomalu pečené vepřové kolínko či vídeňský řízek. Oblíbené jsou i steaky, grilované maso, ale také hamburgery. Samozřejmostí je polední menu za přijatelné ceny.

A co přeje majitel Kozlovny svým hostům?„Mým přáním je, aby v Kozlovně hosté nespěchali, v klidu si vychutnali pivo, jídlo, aby nekoukali na hodinky,“ zdůrazňuje Jiří Zajíček.

Kozlovny, jako projekt značky Velkopopovický Kozel, přinášejí atraktivní prostředí pro oblíbené pivo. Interiér všech Kozloven dbá zejména na detaily a navození příjemné atmosféry. Specifické interiérové provedení vás tak nepřestane fascinovat po celou dobu, kterou v Kozlovně strávíte. Neustále se totiž objevují originální detaily, jež jsou všude kolem vás, počínaje vstupními dveřmi a konče háčky na oblečení. Kozlí reliéfy na zdech i majestátní nástěnná plastika Kozla shlížejícího na všechny kolem. Kombinace všech symbolů, barev a detailů navozuje příjemnou a útulnou atmosféru. Koncept Kozloven ale nebyl stvořen pouze k opěvování netradičního užitého designu, ale hlavně pro důstojné servírování Velkopopovického Kozla. Kozel je tradiční poctivé pivo, které jeho milovníci ocení po dobře vykonané práci. V každé Kozlovně jej dostanete natočené přímo z pivního tanku.V současné době se na území České republiky nachází celkem šestnáct Kozloven.

 

Kontakt pro více informací:

Vladimír Jurina, PR manažer, mobil: 724 617 886

 

Poznámky pro editory:

• První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hektolitrů piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a. s.

• Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na prohlídkovou trasu, která představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí. Součástí prohlídky je i ochutnávka v ležáckém sklepě a živý maskot pivovaru –kozel Olda.

• Pivovarský Kozlí obchůdek s dárkovými předměty nabízí návštěvníkům široké spektrum zajímavých dárků s pivní tematikou.

• Přímo v areálu pivovaru se nachází restaurace Velkopopovická Kozlovna. Restaurace nabízí českou kuchyni a široký sortiment čepovaného piva –zejména vynikající Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků.

Opava