NÁDVOŘÍ PLZEŇSKÉHO PIVOVARU NABÍDNE TŘIKRÁT FARMÁŘSKÉ TRHY

9.6.2015 Akce

Farmářské pochoutky a lokální potraviny společně s nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell nabídnou v průběhu léta Plzeňské farmářské trhy netradičně na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Návštěvníci pivovaru si budou moci poctivé a kvalitní jídlo s pivem vychutnat v sobotu 13. června, 22. srpna a 19. září.

Nádvoří plzeňského pivovaru bude ve třech letních sobotách patřit osvědčeným prodejcům zeleniny, mléčných výrobků, masa, uzenin či křupavého pečiva. Na farmářských trzích, které se tu letos budou konat v premiéře, však nebudou chybět ani stánky s teplým občerstvením a nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell na čepu. Série gurmánských sobot začne už 13. června, a to od 8:00 do 13:00 hodin.

„Pivovarské nádvoří je pro lokální trhy ideálním místem. Kde jinde by se přece měly konat než v doprovodu tradičního a poctivého piva, které se vaří jen z těch nejlepších ryze českých surovin,“ říká Tomáš Raboch, vedoucí oddělení rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském Prazdroji. Už příští sobotu tak nádvoří zaplní až 40 rodinných a místních prodejců bylinek, koření, masa, ovoce a zeleniny, čokolády či třeba přírodní kosmetiky. „Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To je to, co oceňují návštěvníci nejvíce – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ dodává Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů.

Trhy doplní ještě workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří na místě předvedou vaření z farmářských produktů. Jejich recepty budou poskládané z aktuálních surovin, které se budou v daný den na tržišti prodávat. Vaření si budou moci vyzkoušet pod jejich dohledem a v plně vybavených mobilních kuchyních i návštěvníci.

První sobota – 13. června – bude patřit kuchařskému umění Martina Jiskry, který své dovednosti získal v českých hotelech Alcron a Forum, ale také v Rakousku, Japonsku, Anglii, v New Yorku či v coloradské restauraci Paul Bocuse – Papillion, která byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na vyžádání vařil také pro Yashim hsal hal Shamiin, člena královské rodiny v Kuvajtu. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.

 

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

Email:


Poznámky pro editory

  • Na poli cestovního ruchu patří pivovar Plzeňský Prazdroj mezi světově nejlépe hodnocené turistické destinace. Prohlídková trasa Pilsner Urquell uspokojí i velmi náročné návštěvníky a seznámí je s příběhem a unikátním způsobem vaření zlatého ležáku Pilsner Urquell.
  • Pivovarské muzeum v Plzni se svo jedinečnou atmosférou mapuje vznik a rozvoj pivovarnictví a s ním souvisejících řemesel. Sídlí v původním středověkém právovárečném domě a ve svých fondech uchovává např. rozsáhlou sbírku pivního nápojového i obalového skla, etiket, pivních tácků, výtvarného umění, ale také řadu pivovarských kuriozit a mnoho dalšího.
  • Investice Plzeňského Prazdroje do podpory a rozvoje turistického ruchu v pivovarech v Plzni, Velkých Popovicích a Nošovicích dosáhly za posledních 10 let téměř 80 milionů korun. V roce 2014 využilo prohlídek, akcí, programů a dalších aktivit Plzeňského Prazdroje více než 726 tisíc zájemců z Čech i zahraničí a za posledních deset let přesáhlo toto číslo 5 milionů návštěvníků.

Plzeň