Prostor, porce i zážitky – vše XL

13.1.2016 Pilsner Urquell

U konfekční velikosti může označení XL na leckoho působit jako strašák. Ale v nově otevřené provozovně XL Restaurant Grill&Bar na pražském Chodově vše, co v ní najdete, označení Extra Large vyvolává jen pocity příjemné.

Restaurace má už ve svém názvu Grill&Bar, což jasně signalizuje její filozofii. Restaurace se špičkovou gastronomickou nabídkou z grilu, kterou v okolí jen tak nenajdete, se ale o pár hodin později stává vyhledávaným večerním podnikem s nejkvalitnějšími nápoji. Mezi nimi vévodí tankový Pilsner Urquell jako hlavní značka piva. „A nejen k jídlu, věříme, že si k nám najdou cestu i ti, kdož přijdou „jen“ na jedno,“ soudí Michael Lajczyk, manažer restaurace. Podniku, který je mezi jinými ojedinělý i tím, jak vznikl. Stavěl se k obrazu svému s hlavním využitím celého objektu pro gastronomický provoz, ale i s tím, že může poskytovat i jiné prožitky a zážitky. Vždyť hned od vstupu na vás dýchne neopakovatelná atmosféra velkoryse pojatého prostoru ve dvou podlažích.  Je sice rozbit do několika zdánlivě samostatných částí poskytujících stolovníkům určitou dávku intimity, ale současně nebrání pocitům sounáležitosti s celou restaurací pro 160 hostů.

Zahrádka během chvilky

V interiéru architekti využili mnoho různých typů nábytku a sezení, designových prvků a výzdoby, které podtrhují vzdušnost celého restaurantu. Prostor se dá ještě zvětšit a variabilně přizpůsobit nejrůznějším příležitostem díky čalouněným lavicím u velkých oken. Hlavní příležitostí bude nejčastěji hezké počasí. Při něm se pak restaurant změní během chvilky ve velkou zahrádku se sezením napůl uvnitř a napůl venku. Regulérní venkovní zahrádka vyroste na jaře a bude do tvaru písmene L podél celé restaurace. „Ani tady ale nebude chybět gril, venkovní grilování uprostřed města bude jistě originální a tomu přizpůsobíme sezonní nabídku,“ předkládá vize XL Restaurantu jeho manažer.

V čem ještě je XL Restaurant opravdu „extra large“? Zkuste zavzpomínat, zda jste neviděli v jiné restauraci větší lustr, než mají na Chodově? Potkali jste někde větší přehlídku všeho, co je největší? I když tady se jedná „jen“ o výstavu fotografií, na zdech se můžete seznámit s největšími loděmi, letadly, mrakodrapy až třeba po bicepsy Arnolda Schwarzeneggera.

Gril jako divadlo

Zaručeně pravý je ale velký interiérový gril, který mají téměř všichni hosté na očích jako společné divadlo. Ať už se dívají od stolů v přízemí nebo v patře. Mají-li ohniště jen za zády, pak si o pozornost řekne vůněmi, které restaurací linou. „Všechna jídla, která nabízíme z grilu, děláme právě tady,“ vysvětluje zdejší šéfkuchař Lukáš Korvas, mezi jehož povinnosti nepatří jen nakládání steaků a dalších mas na rošt, ale i přikládání a starost o oheň. Hosté mají možnost vidět to, co jim zakrátko bude naservírováno. Pokud si neobjednají něco z grilu, pak mistrům kuchařům vidí pod ruce také. Vždyť kuchyně je koncipována jako otevřená. Čerstvost všech surovin a ingrediencí se ale nejlépe posuzuje až na talíři. „Co si můžeme vyrobit sami, to také děláme v domácí kvalitě. U nás žádné polotovary a zmrazená jídla nehledejte,“ zdůrazňuje čerstvost Michael Lajczyk.

Na čepu mají tankový ležák Pilsner Urquell, Velkopopovického Kozla Černého a nealkoholické pivo Birell.

 

Otevřeno

Denně 11 – 23

Pá, So 11 – 24

 

Klecandova 1

149 00 Praha 11 – Chodov

www.xlrestaurant.cz

e-mail:

tel. 228 226 810


Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Judita Urbánková je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

E-mail: 

 

Poznámky pro editory:

  • S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.
  • SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých, jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Praha