V Jihlavě sídlí Kozel v 3+1

28.1.2016 Velkopopovický Kozel

V Jihlavě byla po rekonstrukci znovu otevřena populární restaurace Kozlovna, která sídlí v nákupním a obchodním centru Krystal. Mezi ostatními značkovými hospodami Velkopopovického Kozla je ojedinělá nabídkou hned čtyř provozů pod jednou střechou, které spojuje nejen společný název, ale hlavně tankový Kozel 11.

V Kozlovně Krystal na Žižkově ulici hosté mohou zůstat hned v přízemí v bufetu, nebo se vydat do prvního patra a vstoupit do „klasické“ restaurace, nebo do baru. V každém případě budou pořád v Kozlovně. Přičteme-li ještě rozlehlý sál pro společenské a firemní příležitosti, pak zdejší Kozlovna disponuje doslova 3+1.

Všechny části mají společnou především osobitou atmosféru typickou pro Kozlovny, gastronomickou nabídku, ale především tankového Velkopopovického Kozla 11. Jedenáctku mají hosté k dispozici z výčepů, které jsou v každé provozní části. A do všech putuje Kozel v nejvyšší kvalitě a řádně opečován. „Však je také pravidelná sanitace a péče o kvalitu čepovaného piva u nás prioritou. Pivní vedení máme ze zachlazeného boxu ve sklepení vyvedené jak do Kozlovny, tak do bufetu a baru, ale svůj výčepní kohout má tankové pivo i v sále,“ říká manažer Kozlovny Jan Rázl.

Kozel byl v Krystalu na čepu již v minulosti, nicméně s novým majitelem a náročnou rekonstrukcí je nyní čepován v důstojném a atraktivním prostředí. Platí to například i o bufetu, v němž byl zachován klasický styl výdeje jídel na tácy s důrazem na rychlost obsloužení. Denně mají v nabídce minimálně pět hotovek, které se pravidelně obměňují. V samotné Kozlovně v prvním patře byla rekonstrukce nejrozsáhlejší. Týkala se zejména kuchyně, která je kompletně předělaná a vybavená moderní technologií, takže jako centrální stihne zásobovat všechny provozy.

Interiér Kozlovny je charakteristický velkorysým prostorem se spoustou místa. Architektům se jej podařilo rozbít do několika zdánlivě oddělených sekcí se specifickým nábytkem i nasvícením. Nicméně intimita odděleného prostoru nebrání v pocitu sounáležitosti s celou hospodou, jejímž srdcem je výčep. Pivo přímo od výčepního tu dostanou hlavně ti, kdož přijdou jen „na jedno“.  Kozlovna Krystal se může pochlubit i další zvláštností – lavice na sezení obepínají celou restauraci kolem do kola.

Nabídku Kozlovny doplňuje bar s prodlouženou otevírací dobou. Na jaro plánují ještě atraktivní venkovní terasu.

Kromě tankové jedenáctky mají na čepu ještě Velkopopovického Kozla Černého, nefiltrovaný ležák, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood.

K Velkopopovickému Kozlovi patří česká kuchyně, a tradici neporušují ani v Jihlavě. Většinu položek na menu si připravuje tým šéfkuchaře Eugena Nahálky vlastními silami, takže označení „domácí“ je plně na místě. Obzvlášť lákavé je například pomalu pečené kachní stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelím, na jehož přípravu mají vlastní recept.

————————-

Kozlovna Krystal

Žižkova 1872/89

Jihlava

www.kozlovna.cz/krystal


Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Judita Urbánková je médiím k dispozici

na těchto kontaktech:

Mobil: +420 724 617 219

E-mail: 


Poznámky pro editory:

  • První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický    pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
  • Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na prohlídkovou trasu, která představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí. Součástí prohlídky je i ochutnávka v ležáckém sklepě a živý maskot pivovaru – kozel Olda.
  • Pivovarský Kozlí obchůdek s dárkovými předměty nabízí návštěvníkům široké spektrum zajímavých dárků s pivní tematikou.
  • Přímo v areálu pivovaru se nachází restaurace Velkopopovická Kozlovna. Restaurace nabízí českou kuchyni a široký sortiment čepovaného piva – zejména vynikající Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků.

Jihlava