Plzeňský pivovar zve na masopustní zabijačku

19.2.2009 Ostatní

„Stejně jako v předešlých letech, i letos očekáváme, že masopust přiláká do pivovaru stovky lidí. Na Spilce nabídneme vepřové hody, na nádvoří předvedou dva řezníci zručnost, která se dědí po generace a která patří k životu českých lidí stejně jako plzeňské pivo. Řezníci navíc pro návštěvníky okomentují porážku přibližně 120 kg prasete, ze kterého připravíme polévku, zabijačkový guláš a samozřejmě tadiční jídla, jako například jitrnice nebo prejt,“ říká Richard Marek z restaurace Na Spilce, která zajišťuje gastronomickou stránku programu.

Zabijačkové lahůdky nabádnou stánky na nádvoří pivovaru už od 11 hodin dopoledne. Jitrnice či prejt nebudou chybět ani v Návštěvnickém centru na masopustní veselici. V teple restaurace Na Spilce si návštěvníci z Čech i zahraničí budou moci vychutnat speciální zabijačkové menu skládající se například z jitrnicového a jelítkového prejtu podávaného s dušeným zelím a šťouchanými brambory. Menu bude obsahovat také ovarovou směs mas s hořčicí a křenem, ale také škvarkové a zelné placky. Tradičční česká kuchyně vždy nabízela jako dezert marcipán nebo krajovou specialitu – chodské koláče. Ani jedna z těchto lahůdek nebude chybět ani tento rok. Čepovat se bude samozřejmě plzeňský ležák Pilsner Urquell.

Poznámky pro editory:
•    Aktivity Plzeňského Prazdroje pro návštěvníky Plzně zahrnují Návštěvnické centrum, návštěvnickou trasu, stáčírnu v pivovaru a také Pivovarské muzeum v centru města. Pivovar patří k nejatraktivnějším turistickým destinacím ČR.
•    Pivovarské muzeum v Plzni se nalézá v původním právovárečném domě, který se zachoval ve své autentické podobě ve Veleslavínově ulici. Bylo otevřeno v roce 1959, u příležitosti 100. výročí ochranné známky „Plzeňské pivo“.
•    Ročně navštíví pivovar a Pivovarské muzeum přes 185 000 návštěvníků z celého světa.

Kontakt:
Jiří Mareček
Plzeňský Prazdroj
724 617 219

Plzeň