Držitel pivního Oscara Master 15° Zlatý se bude v létě poprvé čepovat ze sudů

23.5.2011 O pivu

Master 15° Zlatý byl na český trh uveden v roce 2010. Již v únoru 2011 prokázal svou kvalitu, když získal zlatou medaili na prestižní mezinárodní degustační soutěži piv Brewing Industry International Awards 2011, přezdívané „pivní Oscaři“.

„Vítězství v soutěži si velmi vážíme a na oslavu tohoto úspěchu jsme se rozhodli našim zákazníkům zpřístupnit také čepovanou variantu piva Master 15° Zlatý v limitované letní nabídce,“ říká Karel Kraus, senior brand manager značky Master.

Master jsou české pivní speciály uvařené ze surovin té nejvyšší kvality. Značka Master byla uvedena na trh v roce 2007. K dostání byly varianty Master 13° Polotmavý a Master 18° Tmavý, obě výhradně v sudech. V červnu 2010 se oba speciály Master začaly stáčet  také do lahví  a objevila se i další novinka Master 15° Zlatý, který patří na českém trhu mezi piva s nejvyšší hořkostí.


Master v zahraničí
S exportem pivních speciálů Master začal Plzeňský Prazdroj v roce 2007. Jen za první čtyři měsíce letošního roku se vyvezlo 280 hektolitrů všech jeho variant, což představuje až dvojnásobek exportu za celý loňský rok. Pivní speciály Master jsou populární zejména ve Španělsku, kde jejich spotřeba od uvedení v roce 2008 neustále vzrůstá. Od dubna tohoto roku začal vývoz piv Master i na Slovensko a také zde získává stále více fanoušků.


Master Polotmavý 13°

Chuťový profil:
Master 13° je třísladový polotmavý pivní speciál. Jedinečný žatecký chmel dodává tomuto pivu zřetelnou hořkou chuť a chmelové aroma. Dobře známá chuť nejlepšího světlého sladu podpořená karamelovými a bavorskými slady pak dotváří jantarově měděnou barvu a jemnou karamelovou chuť.

Role u jídla:
Díky svému chuťovému profilu je vhodným doplňkem jídel moderní české gastronomie.


Master Zlatý 15°

Chuťový profil:
Master 15° Zlatý je třísladové světlé speciální pivo medově zlaté barvy. Jedná se o plné pivo s výrazně hořkou chutí jedinečného žateckého chmelu s jemným delším dozníváním s nádechem karamelu.

Role u jídla:
Je vhodný jako aperitiv, neboť je pivem s jednou z nejvyšších hořkostí na trhu, která podpoří naši chuť k jídlu.


Master Tmavý 18°

Chuťový profil:
Master Tmavý 18° je chuťově i vůní bohatý čtyřsladový speciál. Proslulý žatecký chmel dodává tomuto pivu zřetelné chmelové aroma a jedinečnou hořkou chuť, unikátní kombinace  čtyř druhů sladu pak plnou karamelovou chuť a sytou tmavou barvu.

Role u jídla:
Je vhodný jako digestiv nebo dezert, který se stane tečkou dolaďující gurmánský zážitek z celého jídla.

Praha