Bruntál – nová bašta Radegastu

10.11.2017 Radegast

Také v Bruntále už si mohou lidé dopřát špičkově načepované tankové pivo Radegast, které nejlépe chutná ve spojení s kvalitní gastronomií v originálním prostředí. V Bruntále Plzeňský Prazdroj otevřel novou stylovou restauraci konceptu značky Radegast – Radegastovnu.

„Absence tankového piva Radegast ve městě a širokém okolí nám hodně pomohla při uvažování o směřování našeho dalšího podnikání,“ říká Radek Zatloukal, manažer nové Radegastovny. Město totiž bylo až dosud považováno za baštu jiných pivních značek. To, že v nové restauraci bude kromě piva v nejlepší kondici i pestrá gastronomická nabídka, bylo jasné hned od počátku.  Původně v prostoru sídlila restaurace a diskotéka Terezka, kde kvalitní kuchyně chyběla, a prostor volal po změně. Záměrem nové Radegastovny tak bylo vnést do starého měšťanského domu v čele hlavního náměstí nový impuls. „Úplně jinak jsme nastartovali kuchyni. Respektujeme sice tradice české a moravské klasiky, ale tradiční recepty oživujeme po svém, moderními a netradičními způsoby přípravy,“ říká majitelka restaurace Andrea Zatloukalová.

Nová Radegastovna respektuje všechny dispozice původního prostoru, ať už ve vstupní části, která je kolem výčepu, tak v zadním traktu pod historickou klenbou, kde najdou návštěvníci více místa pro nerušené posezení i pro skupinky hostů. V domě se, mimo jiné, narodila Terezie Kronesová, vídeňská zpěvačka, herečka a dramatička 19. století.

„Ojedinělý a neopakovatelný zážitek chtějí milovníkům Radegastu poskytovat nové hospody,“ říká architekt Jan Bouček, autor konceptu. Je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě, s minimem nutných úprav a přidaných dekorací. Výrazným prvkem je socha boha Radegasta v nadživotní velikosti umístěná před kamennou stěnou. Výčep je řešen jako kamenný monoblok, připomíná kamenný kvádr přímo z lomu. Všechny interiérové prvky poukazují na svůj původ v přírodě, podobně, jak to dělají i nošovičtí sládci, použitím výhradně přírodních surovin při vaření piva.

Zcela originální je řešení výčepu v bruntálské Radegastovně, které nelze nalézt v žádné z jiných restaurací stejného konceptu. Na výčep a pivní tanky je vidět ze všech částí restaurace. Výčep se tak stává srdcem hospody tak, jak tomu ostatně vždycky v českých hospodách bývalo zvykem. Hlavním pivem je Radegast Ryze Hořká 12, která se zde čepuje z tanků. Na čepu mají také Radegast Ráznou 10,  nealkoholický Birell a každý měsíc jiný pivní speciál z programu Volba sládků.

Otevřeno
Po 9.30 – 22.00
Út – Čt 9.30 – 23.00
Pá, So 9.30 – 02.00
Ne 11.00 – 22.00

Adresa:
Náměstí Míru 52, Bruntál
www.radegastovna.cz/bruntal
www.facebook.com/radegastovnabruntal
e-mail:
Tel.: 778 057 517

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková je médiím k dispozici na těchto kontaktech:

Mobil: +420 731 193 191 

Email:

Poznámky pro editory

V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.  Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.

S celkovým prodejem necelých 11 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2016 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj, a.s., oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017 pořádané platformou Byznys pro společnost.