Gambrinus sbíral chmel

7.9.2017 Gambrinus

Špičky pivovaru Gambrinus trhali ručně v Lenešicích na Lounsku čerstvý chmel. Chmelovou brigádou na začátku září tak ukončili letošní chmelobraní. Chmel trhali s vervou a chutí obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz, sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek a nechyběli ani zástupci obchodu a marketingu Jan Krafka a Marek Dvořák. Podle odborníků se letošní chmel urodil ve velmi dobré kvalitě. „Pivo z něj bude dobré, brzy to budou lidé moct posoudit sami,“ konstatoval sládek Pavel Zítek s tím, že začátkem října se pivaři mohou těšit do hospod na Gambrinus uvařený právě z čerstvého chmele z letošní sklizně.

Gambrinus manažeři na chmelu: zleva Marek Dvořák, Pavel Zítek, Tomáš Mráz, Jan Kafka.