Nejlepší pivo v Praze čepuje Simon Balonek. V srpnu zabojuje o titul Master Bartender v národním finále v Plzni

27.6.2017 Pilsner Urquell

Nejlepší pražští výčepní se setkali v karlínské restauraci U Zábranských, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017. Z 54 soutěžících vybrala odborná porota tři nejšikovnější v čele se Simonem Balonkem. Ten se stal absolutním vítězem pražského kola a společně s dalšími postupujícími zabojuje o vítězství v celonárodním finále 16. a 17. srpna v Plzni, kde se vítězové regionálních kol utkají v dovednostech řemesla výčepního a znalostech historie a výroby světoznámého ležáku.

Simon Balonek z novoměstské restaurace U Kruhu je vítězem pražského kola 12. ročníku soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského piva. V karlínské restauraci U Zábranských totiž prokázal nejen veškeré technologické znalosti týkající se čepování a servírování piva, ale i charisma a osobnost, které nesmí žádnému výčepnímu chybět. Společně s ním do národního finále v Plzni postupuje Miroslav Nekolný z restaurace u Bohuslavů v Čelákovicích, který se umístil na druhé příčce a trojlístek nejlepších výčepních doplňuje bronzový Jiří Vítek z restaurace PUOR Kolkovna Budějovická. Znalosti a dovednosti všech soutěžících opět potvrdily stoupající úroveň soutěže a inspirovaly porotu k udělení „divoké karty“ pro Martina Rauše z PUOR Kulaťák. Ten se přidá k vítězné trojici na cestě do plzeňského finále, kde se porotu pokusí přesvědčit o tom, že titul Master Bartender patří právě jemu.

Svou motivaci pro přihlášení do soutěže, kde v silné konkurenci zabodoval, nám prozradil
vítěz pražského kola Simon Balonek: „Chtěl jsem se ve své profesi posunout dál, zažít něco nového a získat další zkušenosti,“ a dodává: „Na práci výčepního mě asi nejvíc baví, když se mi podaří vykouzlit hostům úsměv na tváři.“

Postupující do plzeňského finále:

Simon Balonek, restaurace U Kruhu, Praha
Miroslav Nekolný, restaurace u Bohuslavů, Čelákovice
Jiří Vítek, PUOR Kolkovna Budějovická, Praha

4. „divoká karta“ Martin Rauš, PUOR Kulaťák, Praha

Celonárodní finále se uskuteční 16. a 17. srpna v Plzni. Václav Berka obchodní sládek Plzeňského Prazdroje prozrazuje, co získá nejlepší výčepní plzeňského ležáku. „Tím největším oceněním pro nového Mastera Bartendera je samozřejmě prestiž, kterou vítězství přinese jemu a “jeho“ restauraci. Jako symbol toho, že hosté u něj dostanou ten nejlepší pivní servis od skutečného profesionála a plzeňské pivo ve špičkové kvalitě, dostane vítěz památeční trofej. Tradičně také ty nejlepší čeká cesta po evropských provozovnách, které čepují Pilsner Urquell, první zlaté pivo na světě, které dalo jméno celé jedné pivní kategorii -Pils.“

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina je médiím k dispozici
na těchto kontaktech:

+420 724 617 886

Poznámky pro editory:
Pilsner Urquell pořádá již dvanáctým rokem soutěž o nejlepšího výčepního, aby se k hostům v hospodách a restauracích dostal plzeňský ležák Pilsner Urquell v dokonalé kvalitě a byl servírován se stejnou láskou k tomuto nápoji, s jakou byl sládky uvařen. Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se může přihlásit každý výčepní, kterému nechybí nadšení a hrdost na svou profesi, dokonale zvládá techniku čepování, péči o pivo, sklo i výčepní zařízení, zná historii Pilsner Urquell a je výraznou sympatickou osobností.

(Praha)