Nejlepší pivo v Západních Čechách čepuje Miroslav Štych. V srpnu zabojuje o titul Master Bartender v národním finále v Plzni

29.6.2017 Ocenění

Nejlepší výčepní ze Západních Čech se setkali v plzeňském pivovaru, aby ukázali, zda mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017. Ze čtyřiceti soutěžících vybrala odborná porota tři nejšikovnější v čele s Miroslavem Štychem. Ten se stal absolutním vítězem západočeského kola a společně s dalšími postupujícími zabojuje o vítězství v celonárodním finále 16. a 17. srpna v Plzni, kde se vítězové všech regionálních kol utkají v dovednostech řemesla výčepního a znalostech historie a výroby světoznámého ležáku.

Miroslav Štych z PUOR Restaurace U Mansfelda je vítězem západočeského kola 12. ročníku soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského piva. V pivovaru ukázal, že zvládá nejen veškeré technologické znalosti týkající se čepování a servírování piva, ale oplývá i tolik potřebným charismatem, který nesmí chybět žádnému výčepnímu. Společně s ním do národního finále postupuje Martin Křížek z karlovarské Ventura Pub – Evropák. Ten se umístil na druhé příčce a trojlístek nejlepších výčepních doplňuje bronzová Tereza Zíková z Pilsner Urquell Bar v Mariánských Lázních.

„Chtěl jsem ukázat, že výčepní tady v Plzni prostě umí udělat ten nejlepší ležák Pilsner Urquell,“ popisuje vítěz západočeského kola svou motivaci, proč se do soutěže přihlásil a dodává: „Na práci výčepního mám nejraději chvíle, kdy se mi podaří hosty rozveselit.“

Postupující do plzeňského finále:

Miroslav Štych, PUOR Restaurace U Mansfelda, Plzeň
Martin Křížek, Ventura Pub – Evropák, Karlovy Vary
Tereza Zíková, Pilsner Urquell Bar, Mariánské Lázně

Celonárodní finále se uskuteční ve dnech 16. a 17. srpna v Plzni. Václav Berka, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, prozrazuje, co získá nejlepší výčepní plzeňského ležáku. „Tím největším oceněním pro nového Mastera Bartendera je samozřejmě prestiž, kterou vítězství přinese jemu a “jeho“ restauraci. Jako symbol toho, že hosté u něj dostanou ten nejlepší pivní servis od skutečného profesionála a plzeňské pivo ve špičkové kvalitě, dostane vítěz památeční trofej. Tradičně také ty nejlepší čeká cesta po evropských provozovnách, které čepují Pilsner Urquell, první zlaté pivo na světě, které dalo jméno celé jedné pivní kategorii -Pils.“

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina je médiím k dispozici
na těchto kontaktech:

+420 724 617 886

Poznámky pro editory:
Pilsner Urquell pořádá již dvanáctým rokem soutěž o nejlepšího výčepního, aby se k hostům v hospodách a restauracích dostal plzeňský ležák Pilsner Urquell v dokonalé kvalitě a byl servírován se stejnou láskou k tomuto nápoji, s jakou byl sládky uvařen. Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se může přihlásit každý výčepní, kterému nechybí nadšení a hrdost na svou profesi, dokonale zvládá techniku čepování, péči o pivo, sklo i výčepní zařízení, zná historii Pilsner Urquell a je výraznou sympatickou osobností.

(Plzeň)