Plzeňský Prazdroj bude hostitelem semináře o inovacích v pivovarnickém průmyslu

9.5.2018 Udržitelnost a odpovědnost

Plzeňský Prazdroj bude hostitelem mezinárodního semináře o inovacích v pivovarnictví a destilaci, který pořádá prestižní mezinárodní organizace Institute of Brewing & Distilling (IBD). Na semináři, který se uskuteční 17. května v reprezentačních sálech Secese, budou přednášet a diskutovat akademici a zástupci významných evropských a amerických společností z oboru pivovarnictví a destilačního průmyslu.

Za Plzeňský Prazdroj vystoupí s příspěvkem na téma spojení tradičních postupů při výrobě piva s inovacemi Grant McKenzie. Ten v minulých dnech z pozice šéfa pro marketing a inovace Plzeňského Prazdroje postoupil do mateřské společnosti ASAHI Breweries Europe a stará se tak o rozvoj pěti evropských pivovarů skupiny.

Mezi dalšími přednášejícími jsou Shawn Hill z Hill Farmstead Breweru v americkém Vermontu, evropské řemeslné pivovary zastoupí Jan Paul z dánského pivovaru Svaneke Bryghus, za dodavatele špičkových technologií pak vystoupí Stefan Riggert, obchodní ředitel společnosti Ziemann Holvrieka, která je předním dodavatelem cylindrokonických tanků a dalších moderních pivovarnických technologií. O inovacích při výrobě whisky bude přednášet Billy Mitechell ze slupiny Diageo (mj. značky Johnnie Walker, Smirnoff či Captain Morgan).

Na akci se mohou hlásit i studenti chemických a technologických vysokých škol. IBD jim zaplatí pobyt, pokud jim do konce tohoto týdne zašlou příspěvek na téma inovací v pivovarnictví a destilačním průmyslu. Benefitem pro ně bude přímé setkání se špičkami pivovarnického oboru mj. z Česka, Dánska, Velké Británie nebo USA:

IBD vznikla v roce 1886 ve Velké Británii a sdružuje více než 5000 z řad odborníků v oborech pivovarnictví a destilačního průmyslu. Jejím cílem je napomáhat k úspěšnému rozvoji těchto tradičních oborů. Za dobu své existence pomohla prosadit do praxe mnohé myšlenky a postupy, které zajistily další rozvoj oboru výroby piva a destilátů.

Plzeňský Prazdroj je jako společnost znám svým důrazem na dodržování zavedených výrobních postupů, které stály před 175 lety u zrodu plzeňského ležáku – nejpopulárnějšího světového typu piva. Jedinečnost a kvalitu tradiční výroby přitom dokáže úspěšně sladit s moderními technologiemi, které pomáhají dalšímu rozvoji pivovaru.

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková je médiím k dispozici
na těchto kontaktech:
Mobil: +420 731 193 191
Email:

Poznámky pro editory
S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s. lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017.