První Kozlovna na Plzeňsku je v nákupním centru

9.8.2017 Velkopopovický Kozel

V plzeňském nákupním centru Doubravka dlouho chybělo místo, kde by se nakupující i lidé z okolí mohli dobře najíst a vychutnat si skvěle načepované tankové pivo. To vše se mění s nově otevřenou Kozlovnou Doubravka, značkovou hospodou Velkopopovického Kozla, první v Plzni i v širokém okolí. Není však výjimečná jen tímto prvenstvím, ale vším, co jí její majitelé dali do vínku – nejvyšší kvalitu piva a všech poskytovaných služeb!

„V oblíbeném nákupním centru Plzeňanů dlouho chyběla kvalitní restaurace. Kdysi zde býval bufet, nicméně ani ten už není několik let v provozu. Je to tedy ideální místo, kde můžeme zúročit naše mnohaleté zkušenosti a zároveň si vyzkoušet něco nového a pro Plzeň neobvyklého,“ shrnuje důvody pro vybudování Kozlovny Pavel Kadeřábek, ředitel společnosti Janák bros., která restauraci provozuje. „Výsledkem je místo, kde si lidé mohou udělat radost. S tím jsme také Kozlovnu dělali.“

V interiéru nelze přehlédnout nerezové tanky s dvouplášťovou technologií, která zaručuje optimální teplotu piva uvnitř. Netradiční je rovněž výčep, po kozlovsku zasazený do dřeva. Na výčep je vidět z většiny míst restaurace, jak tomu vždy bývávalo v českých hospodách. „U nás bude pivo vždy v té nejlepší kondici,“ říká Michal Ondráček, manažer restaurace. Společnost Janák bros. má s pivy z produkce Plzeňského Prazdroje letité zkušenosti. Je z Plzně, a tak její prioritou byla piva plzeňská, resp. Pilsner Urquell – například v Měšťanské besedě, Sokolovně Bolevec, PIJEZPI a dalších. Nekompromisní kvalita piva stojí na kvalitě výčepních. Na Doubravce se za pípu rád postaví nejen Michal Ondráček, několikanásobný finalista výčepáckých soutěží, ale také Miloslav Bělský, stříbrný Pilsner Urquell Master Bartender, který nad kvalitou piva bdí ve všech restauracích společnosti, nyní premiérově i nad tankovým Velkopopovickým Kozlem 11.

Podobný přístup založený na kvalitě razí rovněž v kuchyni, v níž vládne šéfkuchař Jan Pancurák. „Jsme spíš klasická česká hospoda, doporučujeme proto ochutnat pokrmy tradiční, které lidé nejlépe ocení s naším výborným pivem. Třeba hovězí kližku na černém pivu, samozřejmě na Kozlovi, nebo uzený jazyk s hrachovou kaší jako předkrm. Jako dezert zvolte vynikající žemlovkou, kterou pečeme vždy čerstvou na objednání hosta.“

V restauraci je 112 míst k sezení, dalších 80 je na venkovní zahrádce, která obklopuje Kozlovnu ze dvou stran. Restaurace je přístupná i po uzavření nákupního centra Doubravka.

(Plzeň)