V korunách stromů na Lipně rozkvetla mandala Birellu: stavělo ji 300 lidí 6 hodin

8.5.2018 Birell

Vítané zpestření dnes pro tři stovky návštěvníků unikátní Stezky korunami stromů Lipno připravil Birell. U vstupu na stezku postavil velkou mandalu a nabídl výletníkům možnost vyskládat ji květinami. Mnohým z nich přišla vhod také ochutnávka novinky z řady příchutí Birell Botanicals – Jablko se zázvorem
a heřmánkem. Volba květinové mandaly je symbolická: vzniká totiž postupným skládáním květin, podobně jako Birell Botanicals, jehož chuť se rodí postupným přidáváním surovin.

„Naše mandala má rozměr přibližně dva krát dva metry a jejím základem je mech, k němuž lidé přidávají květiny, půlená jablka a další suroviny potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals. Dnes jsme měli připraveno na 600 květů, kterými jsme na závěr potěšili návštěvníky i pracovníky stezky,“ řekla Veronika Hořáková, manažerka značky Birell.

Kromě barvami hýřící květinové mandaly a chlazeného přírodního osvěžení se návštěvníci nechali zlákat také „laboratoří smyslů“, kde se s pomocí zraku, čichu a hmatu snažili správně určit vstupní ingredience nápojů Birell Botanicals. Někteří si také zkusili vyskládat z květin vlastní malou mandalu. Lidé, kteří na Instagramu sdíleli fotografii s velkou mandalou, byli zařazení do soutěže o ceny v podobě ochutnávaných nápojů.

Velký zájem měli návštěvníci také o přírodní osvěžení Birell Botanicals. Kromě letošní novinky Jablko se zázvorem a heřmánkem byly k dispozici i varianty Bezový květ s tymiánem a citronem a Zelený čaj s jasmínem a bergamotem. „Lidé se k nám vraceli, protože chtěli ochutnat všechny příchuti. Nezbyla tak ani jediná plechovka, takže neoficiální soutěž o nejoblíbenější chuť zůstala bez vítěze,“ dodala s úsměvem Veronika Hořáková.

Nápoje Birell Botanicals vynikají kombinací chuti ovoce s jemnou hořkostí a aromatem vybraných ingrediencí. Připravují se tradičním pivovarnickým postupem, svou nezaměnitelnou chuť však získávají díky postupnému přidávání surovin během devatenáctidenního vaření a zrání. Potřebné ingredience se navíc dodávají v různých skupenstvích – od sušených, přes extrakty až po přírodní aromata.

V příštích týdnech rozkvetou mandaly Birellu také u propasti Macocha a přímo v plzeňském pivovaru.

Poznámky pro editory
Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.
Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských
i světových soutěžích.
Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)
V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary“.

Kontakt
Jitka Němečková
tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje
tel.: + 420 731 193 191