V plzeňském pivovaru rozkvetla mandala Birellu: stavělo ji 400 lidí pět hodin

21.5.2018 Birell

Vítané zpestření dnes pro návštěvníky plzeňského pivovaru připravil Birell. Přímo v areálu pivovaru postavil velkou mandalu a nabídl lidem možnost vyskládat ji květinami. Mnohým z nich přišla vhod také ochutnávka novinky z řady příchutí Birell Botanicals – Jablko se zázvorem a heřmánkem. Volba květinové mandaly je symbolická: vzniká totiž postupným skládáním květin, podobně jako Birell Botanicals, jehož chuť se rodí postupným přidáváním surovin.

„Naše mandala má rozměr přibližně dva krát dva metry a jejím základem je mech, k němuž lidé přidávají květiny, půlená jablka a další ingredience potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals. Tentokrát jsme využili i typickou pivovarskou surovinu, kterou je chmel. Jelikož pivovar je poslední zastávka z míst, kde v posledních týdnech vyrostly naše mandaly, rozhodli jsme se vytvořit také speciální mandalu ze sázených květin, která bude ozdobou areálu po celou sezónu,“ řekla Veronika Hořáková, manažerka značky Birell.

Kromě barvami hýřící květinové mandaly a chlazeného přírodního osvěžení se návštěvníci nechali zlákat také „laboratoří smyslů“, kde se s pomocí zraku, čichu a hmatu snažili správně určit vstupní ingredience nápojů Birell Botanicals. Lidé, kteří na Instagramu sdíleli fotografii s velkou mandalou, byli zařazení do soutěže o ceny v podobě ochutnávaných nápojů.

Velký zájem měli návštěvníci také o ochutnávku Birell Botanicals. Kromě letošní novinky Jablko se zázvorem a heřmánkem byly k dispozici i varianty Bezový květ s tymiánem a citronem a Zelený čaj s jasmínem a bergamotem. „Lidé se k nám vraceli, protože chtěli ochutnat všechny příchuti. Nezbyla tak ani jediná plechovka, takže neoficiální soutěž o nejoblíbenější chuť zůstala bez vítěze,“ dodala s úsměvem Veronika Hořáková.

Nápoje Birell Botanicals vynikají kombinací chuti ovoce s jemnou hořkostí a aromatem vybraných ingrediencí. Připravují se tradičním pivovarnickým postupem, svou nezaměnitelnou chuť však získávají díky postupnému přidávání surovin během devatenáctidenního vaření a zrání. Potřebné ingredience se navíc dodávají v různých skupenstvích – od sušených, přes extrakty až po přírodní aromata.

Květinové mandaly Birellu rozkvetly v posledních týdnech v Adršpašsko-teplických skalách, pod vrcholem Ještědu, u Stezky v korunách stromů na Lipně a u známé propasti Macocha.

Poznámky pro editory
Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.
Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských
i světových soutěžích.
Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)
V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary“.

Kontakt
Jitka Němečková
tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje
tel.: + 420 731 193 191