Radegast

Moravská jednička typická svou hořkostí se vaří v pivovaru v Nošovicích z těch nejkvalitnějších pivovarských surovin z Moravy. První várka spatřila světlo světa 3. prosince 1970. Značka má silnou základnu loajálních konzumentů na Moravě a ve Slezsku, ale oslovuje i mnohé milovníky piva napříč celou Českou republikou.

www.radegast.cz

  • Rázná 10

    Radegast Rázná 10 nabízí nekompromisní hořké osvěžení. Při jejím vaření používáme vybraný slad z vlastních sladoven a vyšší dávky tří odrůd nejkvalitnějšího tršického chmele (Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Žatecký pozdní). Výrazná hořkost (30 IBU) je vyvážená svěžím chmelovým aroma a plnější chutí, než je u desítek obvyklé. Obsah alkoholu 4,1 %.

  • Ryze hořká 12

    Radegast Ryze Hořká 12 je třikrát chmelený prémiový světlý ležák, s 5,1% obsahem alkoholu, který vyniká plnou hořkou chutí (36 IBU) a výrazným chmelovým aroma. Vaří se ze tří vybraných druhů moravského chmele. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek obsahuje i českou odrůdu Žatecký pozdní, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví.

  • Nefiltrovaná 12

    Nefiltrovaný Radegast je správně hořký (36 IBU) nepasterizovaný ležák. Je typický lehkým zakalením, které je dáno přítomností živých pivovarských kvasinek, díky kterým toto pivo vyniká ještě plnější a silnější chutí.

  • Ratar

    Plná chuť s výraznou hořkostí (50 IBU), díky prémiovému chmelu Polaris, posunuje osvěžení Rataru na rozhodně výjimečný zážitek. Ratar je nejvíce hořký Radegast, který byl kdy vyroben! Název piva se inspiroval u kmene Ratarů, jejichž nejvyšším bohem byl právě Radegast. Ratar je výčepní speciál – velmi hořké světlé výčepní pivo s 50 jednotkami hořkosti.

  • Temně Hořká 12

    Polotmavý ležák jantarové barvy, který díky netradiční kombinaci sladů a vyšší dávce chmele vyniká svou plnou hořkou chutí.